Finn

Side Kick






READ THIS FOR ME :)
God speaks in the silence of the heart. Listening is the beginning of the prayer. So, don't you ever give up. When you feel down and your world is crumbling, remember that you still have God above. Always remember and ask to HIM because HE listens to every prayers you made.
Advertisement
Airplanes cut through the clouds like angels can fly :)

Check out my stuff ;)

Vas happenin' !
Hello and Welcome my 4 Muggle[s]
I have shared what I like and I feel since June 2011 ;)
Chat with Finn :)



♦ URL blog wajib ada , not email
♦ Harsh words & Anon not allowed
IP anda dikesan !

Credits


This skin is made by : Mrs AF

All rights reserved ® Finn 2011 - 2016


Tutorial : Cute MP3 Player


14 November 2013 9:48 pm 2 Directioner(s)



Vad happening ?!! Hiii . Straight to the point , aku nak buat satu tutorial ni . Tuto ni ialah request daripada Dayah_MF . First time ada orang request kat CBOX . Tutorial ni kredit to Kak Jaja . Tak ingat link dia . Huhu :) Let me explain a little about this tutorial . Tengok sidebar aku , ada tak mp3 player yang cute tu ? Cute kan ? Okay . Aku nak ajar korang macam mana nak buat mp3 player macam tu . Kawan aku pun biasa suruh aku design blog dia . Contoh : http://imaaanzzz.blogspot.com . Tengok mp3 player dia . Okay je kan ? Jom mulaaaa !!!! 

1. Go to this site : Flash MP3 Player


2. Then, korang tekan button Generator macam kat dalam gambar tu. Nanti dia akan keluar macam kat gambar bawah ni.


3. Pergi kat laman web NIIIII . Korang nampak kan kotak hitam tu? Okay, korang boleh tukar URL MP3 tu. 



4. Korang letak lah tajuk lagu yang korang nak kat tempat search tu. Tapi awas . Tak semua lagu ada kat situ . Kena guna CAPSLOCK okeyy . 


5. Dah search? Tekan kat tajuk lagu tu. Nanti dia keluar macam kat bawah gambar ni.


6. Korang nampak perkataan 'DIRECT' right? Korang copy url mp3 tu. Kalau tak ada , cari dekat HTML Embed macam gambar kat atas . Aku pun tak reti nak explain . Hah . Tengok gambar kat bawah . Cari URL macam dalam gambar ni :


7. Paste url mp3 tadi tu kat kotak mp3 dalam gambar tu. Then, korang nampak kat 'AUTOPLAY' kat bahagian category tu kan? Korang tukar no 0 tu jadi 1.


8. Lepas tu, click anak panah kat category tu pilih warna. Haa, korang tukarlah warna background and benda alah tu semua ikut suka korang. Code warna boleh ambik kat sini : Color Code .


9. Korang copy all semua code kat bahagian HTML CODE blog korang . Nak paste kat mana-mana pun boleh . Lebih baik kat sidebar :)

That is all ! Senang aje sebenarnya . Just keep focusing on your work . Tu aje . Kalau tak faham boleh komen :) Byeeeee xD

  • Thank you for visiting -Finn :) x
  • Blogger fatinaziz said...

    irondj skrg tk berfungsi kan ? ramai ckp mcm tu :/ now boleh ambil dkt beemp3s.org

     
    Blogger Berry Horan said...

    Berfungsi je. Maybe sesetengah je kot :)

     

    Post a Comment

    Thanks for sharing your opinion ! :)